Zondag 18 augustus: boottocht
18 augustus 2024 - Zákinthos, Griekenland
Vanmorgen hebben we wekker gezet, om 9:15 uur reden we weg naar Limna Kiri om ons te melden bij de schipper. Joost heeft een bootje geboekt met kapitein, we gaan de schildpadden bezoeken, het eiland waar de schildpadden de eieren leggen, een bezoek aan verschillende grotten waar het water zo mooi azuurblauw is….en alleen te bezoeken is met een boot.
Gelukkig konden we de auto makkelijk parkeren op een groot parkeerterrein. We melden ons bij een palmbomen parasol en daar lag de boot klaar. Onze Griekse kapitein vroeg waar we eerst wilden beginnen, natuurlijk de schildpadden 🐢 . Het gas ging lekker openen op zee, meiden op het voordek, (dit zijn natuurlijk kostbare bruin uurtjes zei Puck ) Joost en ik op het achterdek. Overal zijn boten, speciale boot alleen voor schildpadden, cruise bootjes langs eilanden, speedboten, we hadden ons niet zo gerealiseerd dat het zo druk zou zijn. Het is eigenlijk ook een probleem voor de schildpadden zodra iemand er een ziet vaart iedereen er achteraan. We vonden het allevier echt zielig…Onze kapitein hield goed afstand, ineens dook echt een enorme schildpad met zijn kopje boven, Puck had gelukkig meteen een foto.
We zijn verder gegaan….op naar het schildpad eiland a,s er langs vaart lijkt het op een enorme schildpad in zee. De boot meerde aan op het eiland, we konden lekker even een verkoelende duik nemen in de zee. Het gedeelte van het eiland was afgezet met kleine houten hokjes daar liggen de eieren van de schildpadden.
We gingen verder langs de kust, daar zijn verschillende grotten waar je in kan varen en de weerspiegeling ziet van prachtige kleuren blauw. Heel mooi, zie foto’s!
Uiteindelijk heeft hij de boot voor anker gelegd en konden we heerlijk de zee induiken, de zee is zo helder ( schoon is de vraag?) dat lijkt of je kan staan maar niks is minder waar.
De tijd was voorbij….we gingen weer terug naar de haven!

Wanneer komen jullie weer terug, hier zijn scholen weer begonnen, behalve de uni .
Het weer is buitengewoon. Je kunt hier alles bij doen. Geen mooie grotten met blauw water en schildpadden. Maar wel n steenmarter die je moterkapisolatie opvreet en kabels vernield . dan hebben we ook nog 'n wijkdas en nog meer van dat soort.
Puur natuur.Ha ha! Veel groetjes.